Na hlavný obsah

Vladimíru Marcinkovú neodvolali z vedenia výboru pre európske záležitosti. Poslanci neboli uznášaniaschopní

Návrh na jej odvolanie predložila Romana Tabák.

Vladimíru Marcinkovú neodvolali z vedenia výboru pre európske záležitosti. Poslanci neboli uznášaniaschopní
Na snímke Vladimíra Marcinková. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslankyňu Vladimíru Marcinkovú (SaS) v stredu (21. 6.) podvečer neodvolali z postu predsedníčky Výboru Národnej rady (NR) SR pre európske záležitosti. Poslanci neboli uznášaniaschopní, hlasovanie sa tak bude opakovať.

Návrh na jej odvolanie predložila nezaradená poslankyňa Romana Tabák s tým, že Marcinková nevie viesť výbor korektne a neobhajuje pritom záujmy SR. Tvrdí, že v minulosti napríklad pozmenila text uznesenia bez upozornenia poslancov na zmenu, a tak ich uviedla do omylu.

V odôvodnení uviedla, že Marcinková sa vedením výboru často snaží zabrániť tomu, aby prijal uznesenie, ktorým by mohol zaviazať členov vlády ku konkrétnym hlasovaniam v štruktúrach Európskej únie.

Marcinková v reakcii deklarovala, že vždy vykonávala svoju funkciu v súlade s jednotnou zahraničnopolitickou orientáciou krajiny, na ktorej sa zhodli najvyšší ústavní činitelia i vláda. Odmieta, že by poslanci vo výbore niekedy hlasovali o niečom, čoho obsah nepoznajú. Upozornila, že ak bude odvolaná z funkcie, výbor nebude mať kto zvolať a bude nefunkčný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko