Na hlavný obsah

Zelenskyj: Ukrajinská armáda pokročila na všetkých frontoch

Navštívil vojakov, ktorí bojovali o Bachmut.

Zelenskyj: Ukrajinská armáda pokročila na všetkých frontoch
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/Jakub Kotian

Ukrajinská protiofenzíva zameraná na oslobodenie Ruskom okupovaného územia úspešne pokračuje. V pondelok (276. 6.) to uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje agentúra DPA.

„Dnes (v pondelok) naši bojovníci pokročili vo všetkých smeroch, je to šťastný deň,“ povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom videoodkaze natočenom vo vlaku po tom, ako navštívil vojakov na východe a juhu krajiny. „Poprial som chlapcom viac takýchto dní,“ dodal.

Ukrajinský prezident sa stretol s vojakmi, ktorí sa podieľali na bojoch o mesto Bachmut v Doneckej oblasti, i s jednotkami v Záporožskej oblasti. Počas oficiálnej časti návštevy odovzdal vyznamenania viacerým vojakom, pričom dvaja z nich dostali najvyššie štátne vyznamenanie pre príslušníkov armády – rad Zlatej hviezdy.

Vypočul si aj hlásenie o situácii na bojiskách od veliteľa pozemných síl Olexandra Syrského. Zelenskyj skonštatoval, že išlo o rušný deň plný emócií.

Kyjev v pondelok oznámil, že ukrajinským silám sa podarilo oslobodiť ďalšiu obec, ktorú okupovali ruské sily. „Všetku našu pôdu oslobodíme – úplne všetku,“ dodal ukrajinský prezident.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet