Na hlavný obsah

Žena, ktorú omylom živú uložili do rakvy, po týždni naozaj zomrela

V rakve strávila takmer päť hodín.

Sedemdesiatšesťročná žena z Ekvádoru, ktorú pred týždňom omylom uložili živú do rakvy a vystrojili jej pohreb, zomrela po siedmich dňoch na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tam ju previezli ihneď po tom, ako vyšlo najavo, že je živá. V rakve podľa stanice BBC strávila takmer päť hodín.

Bellu Montoyovú vyhlásil prvýkrát za mŕtvu zhruba pred týždňom lekár v nemocnici, keď nereagovala na resuscitáciu. Jej príbuzní, ktorí ju už prepravovali na pohreb, si ale všimli, že je v skutočnosti nažive. Otvorili totiž rakvu, aby jej upravili oblečenie na pohreb, a v tom si všimli, že Montoyová lape po dychu.

V piatok (16. 6.) ale žena podľahla mozgovej mŕtvici, oznámilo ekvádorské ministerstvo zdravotníctva, podľa ktorého bola v zdravotníckom zariadení pod neustálym dohľadom. Pre preskúmanie jej prípadu vznikla vo vnútri ministerstva aj komisia odborníkov.

Tento rok vo februári sa stalo niečo podobné v štáte New York, kde sa ukázalo, že 82-ročná žena prevezená do pohrebného ústavu dýcha. Za mŕtvu ju vyhlásili o tri hodiny skôr v dome pre seniorov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet