Na hlavný obsah

Havária vrtuľníka na Sibíri: Zavadil o drôty elektrického vedenia, šesť ľudí zahynulo

Ďalších sedem ľudí podľa utrpelo zranenia.

Havária vrtuľníka na Sibíri: Zavadil o drôty elektrického vedenia, šesť ľudí zahynulo
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V Altajskej republike na Sibíri sa zrútil vrtuľník Mi-8, zahynulo šesť ľudí. S odvolaním sa na záchrannú službu a zdravotníkov o tom vo štvrtok (27. 7.) informovala ruská agentúra TASS, podľa ktorej stroj pri pristátí zavadil o drôty elektrického vedenia.

Ďalších sedem ľudí podľa predbežných informácií utrpelo zranenia. Nejasnosti panujú ohľadom počtu ľudí na palube, podľa prvotných informácií ich bolo 13, iné zdroje uvádzajú 15 osôb.

Nešťastie sa stalo v obci Tjungur v Altajskej republike, ležiacej v rovnomennom pohorí v južnej časti Sibíri. Helikoptéra pri pristátí zavadila o drôty, spadla a začala horieť, uviedol zdroj ruskej štátnej agentúry zo zdravotníckej služby. Na zemi nie sú podľa predbežných údajov žiadne obete ani škody, píše TASS.

Spravodajský server Meduza upozornil na videá, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a zachytávajú následky nešťastia. Sú na nich vidieť horiace trosky vrtuľníka na trávnatej ploche a za ním je vidieť stĺp elektrického vedenia so strhnutými drôtmi.

Stroj podľa ruskej agentúry patril spoločnosti Altaj Avia a cestovali ním turisti. Niektoré ruské zdroje uvádzajú, že na palube bolo 13 ľudí. Ruská federálna agentúra pre leteckú dopravu Rosaviacija ale uviedla, že na palube stroja bolo 15 ľudí: traja členovia posádky a 12 cestujúcich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet