Na hlavný obsah

Na sociálne dávky je odkázaných viac Slovákov ako pred rokom. Sú okresy, kde dávky poberá viac ako 10 percent ľudí

Pribudli tisíce ich poberateľov.

Na sociálne dávky je odkázaných viac Slovákov ako pred rokom. Sú okresy, kde dávky poberá viac ako 10 percent ľudí
Ilustračná snímka eurobankoviek. Foto: RTVS

Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku v júni medziročne stúpol o 5,4 tisíca. Kým v júni minulého roka sociálne dávky dostávalo 59,5 tisíca osôb, v júni tohto roka to už bolo 64,9 tisíca ľudí.

Oproti máju tohto roka pritom počet poberateľov týchto dávok klesol o 420. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo v júni po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 136,9 tisíca osôb. To je 2,52 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. V porovnaní s májom išlo o pokles o dvetisíc ľudí, resp. o 0,04 percentuálneho bodu.

Sociálne dávky na konci júna najviac dostávali ľudia v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica, najmenej v okresoch Púchov, Tvrdošín a Nové Mesto nad Váhom.

Kým v okresoch Revúca a Rimavská Sobota išlo o viac ako 10 percent a v okrese Gelnica takmer 10 percent z celkového počtu obyvateľov tohto okresu, v okresoch Púchov, Tvrdošín a Nové Mesto nad Váhom podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov nepresiahol 0,5 percenta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika