Na hlavný obsah

Príčina úmrtia českého dievčaťa v Chorvátsku ostáva nejasná. Na jej tele sa nenašli žiadne stopy násilia

Dieťa sa pred smrťou sťažovalo na bolesti brucha.

Príčina úmrtia českého dievčaťa v Chorvátsku ostáva nejasná. Na jej tele sa nenašli žiadne stopy násilia
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Na tele päťročného dievčaťa z Česka, ktoré zomrelo v stredu (12. 7.) ráno na dovolenke v chorvátskom Meduline, sa pri pitve nenašli žiadne stopy násilia. Príčina smrti zatiaľ nie je známa, informoval portál denníka Večernij list a server Index.

Chorvátske médiá o dievčatku predtým informovali ako o štvorročnom. Istrijský policajný odbor uvádza, že v spolupráci s krajským prokurátorom v Pule naďalej vyšetruje okolnosti smrti dieťaťa.

„Na tele dieťaťa sa nenašli žiadne stopy násilia a nariadili ďalší znalecký posudok. Pitevnú správu predložia príslušnej prokuratúre,“ uviedla polícia.

Dievča sa pred smrťou sťažovalo na bolesti brucha, už v noci na stredu s ňou preto rodina išla na pohotovosť. Z nej ju však prepustili, uviedli chorvátske médiá. Polícia potom prijala oznámenie, že dievča z Česka potrebuje lekársku pomoc.

V stredu skoro ráno privolali záchranka. Dieťaťu, ktoré oživovali asi hodinu, však nedokázali pomôcť. Medulin leží v najjužnejšej časti Istrie, asi desať kilometrov od Puly.

Server Index s odvolaním sa na svoje zdroje uviedol, že sa v znaleckých posudkoch hovorí o niekoľkých ďalších vyšetreniach, vrátane dodatočných kontrol látok v krvi či histologických rozborov.

Zdroj uvádza, že nejaký čas potrvá, kým dokončia výsledky všetkých vyšetrení a zistí sa príčina úmrtia. Už skôr sa hovorilo o akútnom zápale slepého čreva, respektíve jeho prasknutí, ale oficiálne sa to nepotvrdilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet