Na hlavný obsah

Ukrajina oslobodzuje ďalšie územia, darí sa jej najmä v južných oblastiach

Ide o niekoľko kilometrov oslobodeného územia.

Ukrajina oslobodzuje ďalšie územia, darí sa jej najmä v južných oblastiach
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/AP

Obrancovia Ukrajiny počas uplynulého týždňa oslobodili ďalších takmer 15 štvorcových kilometrov. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie námestníčky ministra obrany Hanny Maľarovej na Telegrame.

Na juhu pokračujú ukrajinské obranné sily v postupe na Melitopol a Berďansk. Maľarová zdôraznila, že obrancovia boli úspešní v oblastiach Mala Tokmačka a Robotyne v Záporožskej oblasti a ukrajinské jednotky tam upevňujú svoje pozície.

Obrancovia počas týždňa oslobodili na juhu Ukrajiny 12,6 štvorcového kilometra. Celkovo už na juhu dobyli späť 204,7 štvorcového kilometra. V týchto oblastiach v súčasnosti prebiehajú odmínovacie činnosti.

Oslobodzovanie pokračuje

Na bachmutskom fronte počas minulého týždňa ukrajinská armáda oslobodila dva kilometre štvorcové územia. Celkovo pri Bachmute získala spod ruskej kontroly 37 kilometrov štvorcových.

„Nepriateľ naďalej sústreďuje svoje hlavné úsilie na Kupiansk, Lyman, Bachmut, Avdijivku a Marjinku a pokračujú ťažké boje. Za ostatný týždeň sa na týchto frontoch uskutočnilo viac ako 170 stretov medzi ukrajinskými a nepriateľskými jednotkami,“ poznamenala Maľarová.

Tá podotkla, že Rusi sa snažili podnikať útoky a hľadať slabiny v ukrajinskej obrane na kupianskom fronte. Aktívne postupovali najmä v oblastiach južne od Novoselivky. Rusi chceli zatlačiť ukrajinské jednotky za rieku Oskil, no nepodarilo sa im to.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet