Na hlavný obsah

Ekvádorská polícia zadržala šiestich Kolumbijčanov v súvislosti s vraždou prezidentského kandidáta

Z Kolumbie pochádzal aj samotný atentátnik.

Ekvádorská polícia zadržala šiestich Kolumbijčanov v súvislosti s vraždou prezidentského kandidáta
Ekvádorský prezidentský kandidát Fernando Villavicencio tesne pred atentátom. Foto: TASR/AP

Ekvádorská polícia zadržala v súvislosti s vraždou prezidentského kandidáta Fernanda Villavicencia šesť občanov Kolumbie. Kolumbijčan bol aj podozrivý atentátnik, ktorý zahynul po prestrelke s policajtmi, uviedla vo štvrtok (10. 8.) tamojšia polícia. Informovala agentúra AFP.

Ekvádorský minister vnútra Juan Zapata predtým naznačil, že podozriví v prípade vraždy Villavicencia sú cudzinci. Dodal, že zadržané osoby patria k organizovaným zločineckým skupinám.

Prezidentského kandidáta Villavicencia zastrelili v noci na štvrtok, keď počas predvolebnej kampane v ekvádorskom hlavnom meste Quito nastupoval do auta. Päťdesiatdeväťročný novinár bol jedným z ôsmich prezidentských kandidátov vo voľbách, ktoré sa majú konať 20. augusta.

Ekvádorský prezident Guillermo Lasso vo štvrtok v reakcii na tragédiu vyhlásil v krajine výnimočný stav, ktorý bude v platnosti dva mesiace. Na sociálnu sieť napísal, že požiadal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) o pomoc pri vyšetrovaní vraždy. Zároveň v krajine vyhlásil trojdňový štátny smútok.

Polícia našla pri zadržaní podozrivých pušku, samopal, štyri pištole, tri granáty, dva zásobníky do pušiek, štyri krabice s muníciou, dva motocykle a vozidlo, ktoré evidovali ako ukradnuté.

Villavicencio bol známy ako bojovník proti korupcii, v rámci svojej novinárskej práce odhalil rozsiahlu sieť úplatkov, čo viedlo k odsúdeniu bývalého ekvádorského prezidenta Rafaela Correu na osem rokov väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet