Na hlavný obsah

Na juh Slovenska mieria investori, plánujú tam vytvoriť stovky pracovných miest. Nie všetkým sa to však páči

Niektorí mestskí poslanci spochybňujú ich zámer.

Na juh Slovenska mieria investori, plánujú tam vytvoriť stovky pracovných miest. Nie všetkým sa to však páči
Priemyselný park v Lučenci. Foto: RTVS

Dvaja slovenskí investori plánujú vytvoriť v Lučenci asi 400 nových pracovných miest. Vyrábať by mali batérie pre elektromobily a moderné drevodomy. Niektorí mestskí poslanci spochybňujú ich zámer.

Záujem o aktivity v lučeneckom priemyselnom parku prejavila firma pôsobiaca v oblasti elektromobility. „Radi by sme pomohli regiónu, kde je nižšia zamestnanosť. Aj preto nás oslovila možnosť vybudovania nového závodu v Lučenci,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti EV-GP Július Száraz.

Novým pracovným miestam na juhu Slovenska sa v reportáži venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

Druhá spoločnosť vyrába montované drevodomy. „Už tento rok máme výrobné kapacity vyťažené na 100 percent, takže v rámci rozvoja firmy sme hľadali možnosti na jej rozšírenie. Ideálny priestor nám ponúkli v lučeneckom priemyselnom parku,“ vyjadril sa konateľ spoločnosti DOMY IQ Lukáš Novotný.

Mestské zastupiteľstvo nedávno schválilo investorom prenájom pozemkov. „Mesto Lučenec záujem nových investorov víta a robí všetko preto, aby boli ich zámery zrealizované. Nové pracovné miesta pomôžu nielen Lučenčanom, ale aj obyvateľom zo širokého okolia,“ priblížila hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.

Niektorí mestskí poslanci však spochybňujú investorov. „Nie sme v zásade proti tomu, aby prišiel investor do priemyselného parku, ale títo konkrétni záujemcovia sa nám nezdajú dôveryhodní, z toho dôvodu, že napríklad jeden z nich má na činnosť, ktorú deklaruje, že prevádzkuje, povolenie len od februára tohto roku,“ upozornila poslankyňa Mestského zastupiteľstva v Lučenci Renáta Endrödyová.

Radnica odkazuje pochybovačom, nech kritizujú až vtedy, keď investícia zlyhá. V okrese Lučenec je viac ako šesťpercentná nezamestnanosť.

Investori budú v septembri rokovať so strednými školami v Lučenci. V hre je možnosť otvoriť nové odbory, ktoré by boli vhodné pre pripravovanú výrobu. Tú plánujú spustiť o dva roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika