Na hlavný obsah

Silné búrky zasiahli viacero oblastí Nemecka. Vyvrátené stromy padali na autá i koľajnice

V durínskom Erfurte bola pozastavená verejná doprava.

Silné búrky zasiahli viacero oblastí Nemecka. Vyvrátené stromy padali na autá i koľajnice
Strom spadol priamo na strechu zaparkovaného auta. Foto: TASR/DPA

Silné búrky zasiahli v utorok (15. 8.) viaceré oblasti Nemecka. Úrady v Bavorsku, Brandenbursku a Sasku-Anhaltsku vydali varovania. V durínskom Erfurte bola pozastavená verejná doprava. Informovala o tom agentúra DPA.

Vyvrátené stromy a popadané konáre v meste Erfurt v spolkovej krajine Durínsko zablokovali koľajnice a trolejové vedenie. Verejná doprava bola vo veľkej miere zastavená. Hovorca spoločnosti SWE Stadtwerke Erfurt GmbH, ktorá verejnú dopravu v meste zabezpečuje, pre DPA uviedol, že na odstraňovaní obmedzení sa pracuje.

Nemecká meteorologická služba (DWD) v utorok upozornila na nepriaznivé počasie a búrky aj v spolkových krajinách Brandenbursko a Sasko-Anhaltsko. Obyvateľom odporučili, aby sa nezdržiavali na otvorených priestranstvách a zatvorili okná a dvere.

Búrky a hromobitie postihli v utorok aj spolkovú krajinu Bavorsko na juhovýchode Nemecka. Úrady tam vydali výstrahu tretieho stupňa. Ten je druhý najvyšší z celkovo štyroch stupňov. V noci na stredu (16. 8.) môže Bavorsko zasiahnuť silný dážď a krupobitie s krúpami veľkosti až dva centimetre. Búrky by mali následne zoslabnúť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet