Na hlavný obsah

V rumunskom letovisku vybuchla námorná mína. V čase explózie sa na pláži nachádzalo plno ľudí, nik sa však nezranil

K výbuch došlo pri vstupe do prístavu.

Rumunským letoviskom Costinešti na pobreží Čierneho mora v pondelok (14. 8.) ráno otriasol výbuch, ktorý zrejme spôsobila námorná mína. Výbuch nikoho nezranil, informovali rumunské médiá s odvolaním sa na miestne úrady.

K výbuchu došlo na vlnolame pri vstupe do prístavu v čase, keď už sa pláž rušného letoviska južne od Konstance zaplnila ľuďmi. Svedok udalosť opísal ako silný výbuch s množstvom čierneho dymu, ku ktorému došlo v čase, keď bolo vo vode veľa turistov.

Podľa miestneho úradu pre mimoriadne situácie si výbuch nevyžiadal žiadne obete ani nespôsobil žiadne materiálne škody. Uviedol však, že nebezpečenstvo ešte nepominulo a na mieste zasahuje pobrežná stráž. Podľa spravodajskej webovej stránky Digi24 bola na mieste spozorovaná druhá mína, ktorú teraz skúma tím potápačov.

„Po vypuknutí vojny na Ukrajine, ktorú vo februári minulého roka vyvolala Ruská federácia, bezpečnosť plavby v oblasti Čierneho mora ohrozujú unášané námorné míny. Ako vidíme, dnes fúka veľmi silný vietor z otvoreného mora k pobrežiu,“ citovala televízia TVR hovorcu rumunského námorníctva Corneliu Pavla. „Naši potápači zatiaľ zneškodnili päť morských mín,“ dodal Pavel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet