Na hlavný obsah

Premiér je sklamaný, že poslanci nerokovali o zmene pri potvrdeniach pre cudzincov

Zákon sa dal podľa neho zmeniť rýchlo.

Premiér je sklamaný, že poslanci nerokovali o zmene pri potvrdeniach pre cudzincov
Premiér Ľudovít Ódor. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Premiér Ľudovít Ódor je sklamaný, že parlament nerokoval o novele zákona, ktorá mala priniesť zmeny vo vydávaní potvrdení pre cudzincov na území Slovenska. Tvrdí, že zákon sa nedá interpretovať inak a bolo potrebné ho zmeniť.

„Bolo úplne triviálne riešenie. Takmer všetky politické strany hovorili o tom, že sa vydáva papier, práve preto sem prichádzajú ľudia. Bolo to jednoduché, prísť do parlamentu otvoriť schôdzu,“ povedal premiér. Zákon sa dal podľa neho zmeniť rýchlo tak, že vydávať potvrdenia pre cudzincov by už nebolo nutné, ale len možné. Zdôraznil, že vláda musí konať v súlade so zákonom.

„Som z tohto postupu veľmi sklamaný, samozrejme, česť výnimkám, mnohé politické strany to podporovali aj verejne, aj svojou prítomnosťou v parlamente, ale nenašla sa väčšina,“ skonštatoval na pondelkovej (11. 9.) tlačovej konferencii.

Ódor pripomenul, že nešlo o podporu vlády. „Ak im ide o občana alebo o to, aby sa riešila kríza, mali urobiť niečo v prospech občanov. Keď to neurobia, to už je aj ich zodpovednosť, nielen moja,“ doplnil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko