Na hlavný obsah

V meste na juhu Číny sa pokúšajú pochytať viac ako 70 krokodílov. Po povodniach utiekli z chovnej farmy

Odchyt výrazne sťažuje rozliata voda.

V meste na juhu Číny sa pokúšajú pochytať viac ako 70 krokodílov. Po povodniach utiekli z chovnej farmy
Na ilustračnej snímke krokodíl. Foto: Unsplash

Úrady v meste Mao-ming na juhu Číny sa pokúšajú pochytať viac ako 70 krokodílov, ktoré unikli z komerčnej krokodílej farmy v provincii Kuang-tung. Oblasť zasiahli povodne spôsobené prudkými lejakmi a úrady varovali miestnych obyvateľov, aby nevychádzali z domov, informovala o tom stanica CNN.

Podľa úradov sa na voľno pohybovalo 69 dospelých krokodílov a šesť mláďat , informoval informačný portál Chaj Pao sídliaci v provincii Šan-tung.

Na odchyt plazov nasadili špeciálny oddiel v prilbách a vysokoreflexných vestách vybavený sonarmi. Odchyt výrazne sťažuje rozliata voda, v niektorých prípadoch preto bude nevyhnutné krokodíly usmrtiť, vyhlásil člen špeciálneho tímu.

Na čínskych sociálnych sieťach sa objavili videá, na ktorých vidno krokodíla striehnuceho vo vode za dopravnou značkou. Iné zábery zobrazujú krokodíly odnášané na súš so spútanými čeľusťami a končatinami.

Krokodíly v Číne cenia pre kožu a mäso, tamojšia tradičná medicína im pripisuje aj liečebné účinky. Pre pomerne teplé podnebie je provincia Kuang-tung obľúbeným miestom chovateľov krokodílov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet