Na hlavný obsah

Volebný víkend na RTVS: Dianie v miestnostiach, exkluzívne rozhovory a atmosféra v centrálach strán

Už o 7.00 h. ráno sa prihlásime na spravodajskej :24.

Volebný víkend na RTVS: Dianie v miestnostiach, exkluzívne rozhovory a atmosféra v centrálach strán
Parlamentné voľby 2023 Foto: RTVS

Spravodajstvo Rozhlasu a televízie Slovenka (RTVS) bude počas volieb vyzerať inak ako v bežný deň. Spravodajské štáby budú sledovať dianie vo volebných miestnostiach, prinesieme exkluzívne rozhovory, diskusie a po zatvorení volebných miestností sa budeme prepájať do volebných centrál.

Redaktori RTVS budú voľby sledovať v každej časti Slovenska. Informovať budeme aj prostredníctvom webu. Už o 7.00 h ráno sa prihlásime na spravodajskej stanici :24.

Pozrite si, ako bude vyzerať volebný víkend na RTVS:

„Je to televízna programová služba, ktorá nepreruší vysielanie. Neukončí vysielanie, ako býva zvykom v slovenských televíziách. Bude vysielať kontinuálne, až do poslednej tlačovej konferencie,“ uviedla riaditeľka spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová.

„Pripravili sme pravidelné spravodajské bloky, v ktorých sa prostredníctvom našich redaktorov pozrieme na priebeh hlasovania na celom Slovensku. Pre divákov sme pripravili aj exkluzívne rozhovory s ministrami poverenej vlády, ktoré budeme vysielať počas celého dňa,“ povedal intendant programu :24 Juraj Helbich.

Po zatvorení volebných miestností RTVS priblíži atmosféru z volebných centrál politických strán, ktoré podľa predvolebných prieskumov majú šancu dostať sa do parlamentu.

„Je to v podstate vrchol našej práce počas niekoľkých rokov. Budeme sa snažiť prinášať v jednom momente čo najviac informácií. Čo najviac kontextov a súvislostí. A najmä emócie. Pretože s voľbami prichádza nielen to závažné demokratické rozhodnutie, ale aj emócie víťazstva alebo sklamania,“ hovorí moderátor RTVS Ľubomír Bajaník.

Prinesieme exkluzívny exit poll

Hneď po zatvorení volebných miestností prinesieme odhad výsledkov v exkluzívnom exit polle.

„Ten hlavný zmysel exit pollu nie je robiť nejakú projekciu, alebo nejaký úplný odhad výsledkov volieb, ale zistiť čo najviac údajov od voličov,“ vysvetlil analytik spoločnosti MEDIAN SK Michal Mislovič.

Nedeľa sa bude niesť v znamení výsledkov a diskusií

„Volebnou nocou sa to samozrejme nekončí. Už o siedmej ráno v nedeľu (1. 10.) sú pripravené správy, po ktorých nasleduje mimoriadne povolebné štúdio,“ dodal Helbich.

„Blížime sa teda do finále. V sobotu nás čaká spravodajský maratón. Čaká nás aj v noci zo soboty na nedeľu. Celé nedeľne predpoludnie aj popoludnie. Takže na záver len výzva všetkým Slovenkám a Slovákom: Poďme voliť, aby sme v nedeľu mali pocit, že aj my sme rozhodli,“ vyzvala Anna Sámelová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko