Na hlavný obsah

Volebný víkend na spravodajskom webe RTVS: Priebežné výsledky, reakcie a analýzy

Sledujte našu volebnú podstránku volby.rtvs.sk.

Volebný víkend na spravodajskom webe RTVS: Priebežné výsledky, reakcie a analýzy
Parlamentné voľby 2023 Foto: RTVS

V sobotu (30. 9.) si bude Slovensko voliť nové zastúpenie do Národnej rady SR. RTVS a spravodajský web spravy.rtvs.sk budú pri tom od otvorenia volebných miestností o 7.00 h.

Počas celého volebného dňa budeme monitorovať dianie vo volebných miestnostiach naprieč celým Slovenskom. Ihneď po ukončení hlasovania zverejníme spolu s televíznym vysielaním na Jednotke a :24 a rozhlasovým vysielaním Rádia Slovensko exkluzívny exit poll, ktorý pre RTVS vypracuje agentúra MEDIAN SK.

Na stránke nájdete počas noci aktuálne výsledky priebežného sčítavania hlasov, ktoré pripravujeme v spolupráci so Štatistickým úradom SR. Na webe sa budú zobrazovať v reálnom čase, okamžite po spracovaní štatistickým úradom. Chýbať nebude ani možnosť „vyklikať“ si vlastné volebné koalície na základe aktuálnych výsledkov.

Volebná noc na RTVS

Na facebookovej stránke Správy RTVS tiež budete môcť NAŽIVO sledovať televízne volebné vysielanie RTVS. Aktuálnu situáciu bude v štúdiu analyzovať dvojica politológov Darina Malová a Radoslav Štefančík, ku ktorej sa pridá analytik agentúry MEDIAN SK Michal Mislovič.

V nedeľu nájdete na stránke spravy.rtvs.sk podrobné definitívne výsledky parlamentných volieb, v ktorých sa dozviete, ako sa ktorej strane darilo v jednotlivých mestách a obciach.

Volebný víkend vyvrcholí špeciálnym povolebným vydaním relácie O 5 minút 12, v ktorej sa môžete tešiť na stretnutie zástupcov strán, ktoré sa dostali do parlamentu. Okrem Jednotky a :24 ju budete môcť sledovať aj na Facebooku Správy RTVS.

Špeciálna volebná podstránka

Už teraz na špeciálnej volebnej podstránke nájdete prieskumy agentúr MEDIAN SK, AKO a Focus. Ale aj kompletné kandidátne listiny a základné informácie o politických stranách, ako aj historické výsledky parlamentných volieb.

V sekcii Otázky a odpovede sa zas dozviete všetko, čo o aktuálnych voľbách potrebujete vedieť. Nechýba ani živé vysielanie spravodajského okruhu RTVS :24.

Predvolebné rozhovory so zástupcami všetkých kandidujúcich subjektov nájdete tu.

Záznamy predvolebných diskusií zase tu.

Aktuálne a objektívne spravodajstvo môžete sledovať aj našich sociálnych sieťach – Facebook a Instagram.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko