Na hlavný obsah

Výbuch v Ostrihome, pri ktorom zomrel policajt, spôsobil muž, na ktorého vydali zatykač

Pri výbuchu zomrel aj páchateľ.

Výbuch v Ostrihome, pri ktorom zomrel policajt, spôsobil muž, na ktorého vydali zatykač
Ilustračná snímka - Katedrála Panny Márie a svätého Vojtecha v Ostrihome. Foto: TASR

Výbuch, ku ktorému došlo v stredu (20. 9.) večer počas policajnej operácie v severomaďarskom meste Ostrihom, spáchal muž, na ktorého bol vydaný zatykač. Pri explózii plynu v rodinnom dome okrem páchateľa zomrel policajt. Zranilo sa celkom 11 policajtov a hasičov, z nich štyria ťažko. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Ústredná vyšetrovacia hlavná prokuratúra (KNYF) pre MTI uviedla, že výbuch v dome na predmestí Ostrihomu neďaleko slovenských hraníc bol zámerným činom.

Podľa prokuratúry protiteroristická jednotka TEK v stredu pre údajnú hrozbu zasahovala v Ostrihome. Zhruba o 19.00 h vtrhla do objektu, pretože osoba, na ktorú bol vydaný zatykač, nespolupracovala a vyjednávanie neviedlo k žiadnemu výsledku. Muž úmyselne spôsobil výbuch plynu. Okrem neho zomrel príslušník TEK.

Sústrasť rodine vyjadrili prezidentka Katalin Nováková aj premiér Viktor Orbán. V Ostrihome sa koná v tomto čase aj dvojdňové výjazdové rokovanie frakcií strán vládneho bloku Fidesz-KDNP. Je na ňom prítomný aj Orbán, pripomenul server szmo.hu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet