Na hlavný obsah

Zemetrasenie v Maroku: Ministerstvo zahraničia neeviduje medzi obeťami žiadnych Slovákov

Zastupiteľský úrad už mali kontaktovať viacerí slovenskí občania v Maroku.

Zemetrasenie v Maroku: Ministerstvo zahraničia neeviduje medzi obeťami žiadnych Slovákov
Maroko zasiahlo silné zemetrasenie. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) nateraz neeviduje, že by medzi obeťami či zranenými po zemetrasení v Maroku mali byť občania SR. Pre TASR to potvrdili z komunikačného odboru rezortu.

„Sme však naďalej v kontakte s tamojšími úradmi a situáciu preverujeme,“ uviedli. Rezort zároveň potvrdil, že eviduje 25 Slovákov, ktorí sa dobrovoľne zaregistrovali pred cestou do Maroka. „Týchto sme i my proaktívne kontaktovali. Skutočný počet občanov SR v Maroku bude však pravdepodobne vyšší,“ doplnili z rezortu.

Téme sa v reportáži venoval redaktor RTVS Kamil Kolenič:

Zastupiteľský úrad už mali kontaktovať viacerí slovenskí občania v Maroku, respektíve ich príbuzní. Komunikáciu počas dňa podľa MZVEZ SR sťažoval aj výpadok mobilných sietí.

Občania SR alebo príbuzní sa môžu v prípade núdze obrátiť na číslo diplomatickej služby Veľvyslanectva SR v Madride +34 609 002 803, ktorého krajinou pôsobnosti je aj Maroko. Maroko v noci na sobotu zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,8. Viac než 1 300 ľudí prišlo o život a ďalších viac než 1 800 utrpelo zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet