Na hlavný obsah

Boris Becker sa po prepustení z väzenia vracia k trénovaniu, do konca sezóny povedie hráča z elitnej desiatky

Spolupráca začne na budúcotýždňovým turnaji Swiss Indoors.

Boris Becker sa po prepustení z väzenia vracia k trénovaniu, do konca sezóny povedie hráča z elitnej desiatky
Foto: TASR/AP

Bývalý nemecký tenista Boris Becker sa po vlaňajšom prepustení z výkonu trestu opäť bude venovať trénovaniu. Päťdesiatpäťročný Becker sa dohodol na spolupráci s nádejným dánskym tenistom Holgerom Runem.

V podcaste televíznej stanice Eurosport zverejnenom vo štvrtok uviedol, že s 20-ročným Runem bude spolupracovať po zvyšok tohtoročnej sezóny, pričom začne už budúcotýždňovým turnajom Swiss Indoors vo švajčiarskom Bazileji.

„Bola to pre mňa trochu hrdosť, keď mi to navrhol. V kontakte sme už dlhšie. Teraz to veľmi dobre padlo,“ povedal Becker. „Môj kalendár to umožňuje a vždy som sa o Holgera zaujímal, pretože na tenisovom kurte sa prezentuje s veľkým nasadením a temperamentom.“ Becker naznačil, že sa bude sústrediť na mentálnu stránku Runeho hry a opísal ho ako „surový diamant, ktorý treba obrúsiť“.

Becker v minulosti trénoval Novaka Djokoviča v rokoch 2014 až 2016. Šesťnásobný grandslamový šampión bol v britskom väzení od apríla do decembra minulého roka. Pôvodne si mal odsedieť 30 mesiacov, pričom mu hrozilo až sedemročné väzenie. Za mreže sa dostal po tom, ako nepriznal všetok svoj majetok po vyhlásení osobného bankrotu v roku 2017.

Rune momentálne figuruje na 6. mieste v rebríčku ATP. Najvyššie v ňom bol v polovici augusta tohto roka – na 4. pozícii. Od júlovej prehry so Španielom Carlosom Alcarazom vo štvrťfinále Wimbledonu však vyhral iba jeden zápas. Z ostatných jedenástich zápasov prehral až desať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport