Na hlavný obsah

Na bratislavskom turnaji ITF bude v hlavnej súťaži minimálne päť slovenských singlistiek

Druhou najvyššie nasadenou bude Rebecca Šramková.

Na bratislavskom turnaji ITF bude v hlavnej súťaži minimálne päť slovenských singlistiek
Na snímke sprava generálny sekretár STZ a riaditeľ turnaja Igor Moška a slovenská tenisová reprezentantka Rebecca Šramková. Foto: TASR

Dovedna až päť Sloveniek sa určite predstaví v budúcotýždňovej hlavnej súťaži na bratislavskom turnaji ITF žien J&T Banka Slovak Open 2023. Na tvrdom povrchu Národného tenisového centra v Bratislava organizátori udelili miesto pre Rebeccu Šramkovú, Renátu Jamrichovú, Ninu Vargovú, Katarínu Kužmovú a Eszter Mériovú. Najvyššie nasadenou hráčkou bude Maďarka Anna Bondárová, post dvojky „pavúka“ bude zastávať Šramková.

„S výnimkou Anny Karolíny Schmiedlovej a Viktórie Hrunčákovej sa v Bratislave predstaví kompletná slovenská špička,“ uviedol riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška podľa zväzového webu. Ďalších päť talentov spod Tatier dostane príležitosť v kvalifikácii.

„Pre niektoré z nich to bude vôbec prvý štart v kategórii dospelých. Pozornosť by som upriamil na Miu Pohánkovú, ktorá v tomto roku skvele zahrala na olympiáde mládeže i na ME hráčok do 16 rokov. Máme skvelú generáciu nastupujúcich junioriek a tento turnaj je výborná príležitosť pre naše mladé reprezentantky, aby získali body do svetového rebríčka. Jamrichová a Vargová sú momentálne naše najväčšie nádeje a klopú aj na dvere reprezentácie v Pohári Billie Jean Kingovej,“ pokračoval Moška.

Šramkovú pribrzdilo zranenie

Spomenutá Šramková sa do súťažného diania vráti po po päťtýždňovej pauze zapríčinenej problémom s lakťom. „Zranenie ma trochu pribrzdilo, pretože som bola výborne rozohratá a chcela som absolvovať turnaje v Číne. Takáto stopka nikoho nepoteší a dúfam, že čo najskôr sa mi podarí dostať sa späť do formy, v akej som bola. Trénujem teraz iba necelé dva týždne, ale na domáci turnaj sa veľmi teším,“ povedala na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Moška tiež informoval o tom, že tesne pred uzávierkou sa z turnaja odhlásilo viacero tenistiek. Týždeň pred súbojom Slovensko – Argentína v Pohári Billie Jean Kingovej tak spravili aj viaceré argentínske hráčke na čele s ich jednotkou Nadiou Podoroskou.

„Možno to bol z ich strany taktický ťah, možno bol ten dôvod prozaickejší a jednoducho si vybrali iný turnajový program,“ poznamenal Moška pre stz.sk.

Doplnil tiež, že do Bratislavy napriek tomu prídu viaceré známe mená – Francúzka Kristina Mladenovicová, Maďarka Tímea Babosová, Nemka Jule Niemeierová či Češka Tereza Martincová.

Hlavná časť turnaja sa začne v pondelok 30. októbra a vyvrcholí finálovým zápasom v sobotu 4. novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport