Na hlavný obsah

Na čele rebríčkov WTA a ATP nedošlo k zmenám. Slovenskými singlovými jednotkami naďalej Schmiedlová a Molčan

Sobolenková vedie pred Poľkou Igou Swiatekovou o 590 bodov.

Na čele rebríčkov WTA a ATP nedošlo k zmenám. Slovenskými singlovými jednotkami naďalej Schmiedlová a Molčan
Bieloruská tenistka Arina Sobolenková. Foto: TASR/AP

Líderkou tenisového rebríčka WTA je aj v najnovšej edícii neúspešná finalistka z US Open Bieloruska Arina Sobolenková. V hodnotení nenastali v najlepšej desiatke žiadne zmeny.

Sobolenková vedie pred Poľkou Igou Swiatekovou, ktorá získala singlový titul v čínskom Pekingu, už iba o 590 bodov. Tretia je Američanka Coco Gauffová, štvrtá jej krajanka Jessica Pegulová a piata Kazaška Jelena Rybakinová.

Šiesta zostala Grékyňa Maria Sakkariová, siedma Tunisanka Ons Jabeurová, ôsma Češka Markéta Vondroušová, deviata ďalšia česká hráčka Karolína Muchová a Top 10 uzatvára Francúzka Caroline Garciová.

Najvyššie ostáva Schmiedlová

Zo Sloveniek je v prvej stovke Anna Karolína Schmiedlová na 59. mieste, na jej konte je rovných 1000 bodov. Národnou dvojkou je Viktória Hrunčáková na 112. priečke, Rebecca Šramková figuruje na 126. poste.

V deblovom ženskom rebríčku na čele zostala Belgičanka Elise Mertensová a druhá je Austrálčanka Storm Hunterová. Slovenskou ženskou jednotkou vo štvorhre je Tereza Mihalíková na 51. pozícii, v prvej stovke je aj Hrunčáková na 74. stupienku.

V hodnotení mužov vedie Srb Novak Djokovič pred Španielom Carlosom Alcarazom a Rusom Daniilom Medvedevom, nič na tom nezmení ani prebiehajúci turnaj v Šanghaji. Alexovi Molčanovi patrí 113. post.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport