Na hlavný obsah

Politológ Spáč o premenovaní OĽANO: Ak bolo cieľom Igora Matoviča stať sa dočasným stredobodom pozornosti, vyšlo to

V zmene názvu nevidí žiadny zmysel.

Politológ Spáč o premenovaní OĽANO: Ak bolo cieľom Igora Matoviča stať sa dočasným stredobodom pozornosti, vyšlo to
Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Foto: SITA/Branislav Bibel

Za zmenou názvu hnutia OĽANO a priatelia, ktoré bude po novom vystupovať ako Slovensko, politológ Masarykovej univerzity v Brne Peter Spáč nevidí nič iné, ako snahu predsedu hnutia Igora Matoviča získať pozornosť médií a spoločnosti. „Ak bolo cieľom Igora Matoviča stať sa týmto bizarným krokom dočasným stredobodom pozornosti, vyšlo to,“ reagoval politológ.

Za všetkým však z veľkej časti stojí politika a osobnosť samotného Igora Matoviča. „Naďalej platí, že politika Igora Matoviča je cestou okamžitých nápadov, ktoré vysiela ako neriadené strely s otáznymi následkami,“ skonštatoval. Igor Matovič podľa neho „nemá rád, keď politika prebieha pokojne“.

Prínos tohto kroku pre Matovičovo hnutie však nevidí. „Za normálnych okolností politické strany svoje dlho budované značky nezahadzujú. Nedáva totiž žiadny zmysel, prejsť k názvu, s ktorým si sympatizanti daný politický subjekt neasociujú,“ vysvetlil.

Rovnako si nemyslí, že by zmena názvu mohla hnutiu bývalého premiéra nejako pomôcť. „Pre väčšinu voličov to bude skôr potvrdením toho, že Igor Matovič nepredstavuje voliteľnú alternatívu, ale komickú postavu, ktorá sa svojím najnovším krokom navyše rozhodla egocentricky prepojiť vlastné meno s názvom štátu,“ uviedol Spáč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko