Na hlavný obsah

Pre hroziace bombové útoky evakuovali vo Francúzsku šesť letísk, obmedzili ich prevádzku

Zo žiadneho z týchto letísk teraz nevzlietajú žiadne stroje.

Pre hroziace bombové útoky evakuovali vo Francúzsku šesť letísk, obmedzili ich prevádzku
Na ilustračnej snímke francúzski policajti. Foto: Unsplash

Vo Francúzsku v stredu (18. 10.) predpoludním evakuovali šesť letísk po tom, ako dostali vyhrážky útokom alebo bombou, uviedla agentúra AFP. Stanica BFMTV informuje o vyprataní letísk v Lyone (Bron), Lille, Nice, Nantes, Toulouse a Beauvais blízko Paríža. Na niektorých prerušili prevádzku.

Zo žiadneho z týchto letísk teraz nevzlietajú žiadne stroje. Pristátie je možné, ale cestujúci zostávajú v lietadlách odstavených na ploche, píše BFM TV s odvolaním sa na francúzsky úrad pre civilné letectvo (DGAC).

V Lille-Lesquin dostali vyhrážku emailom ráno, krátko po 10.00 h. Letisko Lyon-Bron už prehľadali, evakuovali riadiacu vežu a cestujúcich a posádku dvoch lietadiel.

Kriminalisti na mieste nič nebezpečné nenašli, poplach odvolali a premávku by tam mali obnoviť okolo poludnia. Poplach odvolali aj v Nice, paniku vyvolal zabudnutý batoh na termináli 1, ktorý už polícia prezrela.

Vo Francúzsku platí po piatkovej vražde učiteľa radikálom v Arrase zvýšený stupeň výstrahy pred terorizmom. V celej krajine posilnili ochranu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet