Na hlavný obsah

Akcia Venal: Raper známy ako Palermo si vo väzení odpyká desaťročný trest

Nepodmienečné tresty dostali aj ďalší piati spoluobžalovaní.

Akcia Venal: Raper známy ako Palermo si vo väzení odpyká desaťročný trest
Ilustračná snímka. Foto: SITA/Diana Černáková

Raper Pavol Mlynárik alias Palermo si odpyká za činnosť pre organizovanú drogovú skupinu z okolia Serede desaťročný úhrnný trest väzenia. V stredu (25. 10.) o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR.

Nepodmienečné tresty dostali aj ďalší piati spoluobžalovaní. Prípad sa týka policajnej akcie Venal 6. Potvrdila to hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Uložené tresty sú v trvaní od päť do štvrnásť rokov. Odsúdení podľa vlaňajšieho verdiktu Špecializovaného trestného súdu svojimi priznaniami pomohli k rýchlejšiemu a jednoduchšiemu objasneniu prípadu. „Vo vzťahu k obžalovaným Pavlovi M., Petrovi K., Zdenkovi S., Milanovi M. a Martinovi M. zrušil senát predmetný rozsudok vo výroku o treste prepadnutia majetku,“ priblížila hovorkyňa. Väčšine odsúdených pôvodne hrozili vyše 20-ročné tresty.

Organizovaná skupina z okolia Serede pôsobila v oblasti Trnavského kraja. Obžalovaných bolo viacero osôb. Na čele organizovanej skupiny mal stáť Slavomír Weiss, ktorého vlani neprávoplatne odsúdili na 24 rokov odňatia slobody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko