Na hlavný obsah

Urobíme všetko pre to, aby R. Fico nevládol, uviedol predseda Progresívneho Slovenska M. Šimečka

Zásadné bude rozhodnutie strany Hlas-SD.

Urobíme všetko pre to, aby R. Fico nevládol, uviedol predseda Progresívneho Slovenska M. Šimečka
Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Cieľom Progresívneho Slovenska naďalej zostáva, aby sa predseda víťaznej strany parlamentných volieb Smeru-SD Robert Fico nedostal poverenie na zostavenie vlády. Zhodnotil výsledok volieb predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka.

„Ak sa udeje tak, ako prezidentka pred voľbami avizovala, poverenie na zostavenie vlády dostane Robert Fico. Naším cieľom však naďalej zostáva, aby sa to nestalo,“ vysvetlil. Dodal, že v zásade existujú dve možné koalície.

„Tá jedna je vedená Smerom. Tá potenciálne druhá by pozostávala z Progresívneho Slovenska a ďalších partnerov, ktorá by mala viac mandátov, ako v prípade tej prvej,“ vysvetlil.

Rozhodujúce podľa neho bude, ako sa rozhodne predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Zaujímať sa bude aj o návrhy koalície OĽANO a priatelia, KÚ, Za ľudí. „V najbližších dňoch sa budem stretávať s lídrami iných politických strán, ktoré sme zo spolupráce nevylúčili,“ dodal.

„Dobrým zvykom na Slovensku je, že najsilnejšia koaličná strana nominuje predsedu vlády, ale v tejto fáze nie je taktické špecifikovať čo všetko by obsahovali dohody medzi našimi stranami,“ odpovedal na otázku, či by bol ochotný prenechať post premiéra Petrovi Pellegrinimu výmenou za povolebnú spoluprácu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko