Na hlavný obsah

VIDEO: V minulom storočí ho omylom mumifikovali. Kamenného muža pochovali po vyše 100 rokoch

Miestni obyvatelia si múmiu obľúbili.

V americkej Pensylvánii pochovali múmiu muža, ktorá bola vystavená v miestnom pohrebnom ústave v meste Reading. Pracovníci ústavu oznámili, že sa im podarilo identifikovať pozostatky mumifikovaného človeka, ktorého doposiaľ volali Kamenný muž Willie (Stoneman Willie), informoval o tom britský portál BBC.com.

Pozrite si poslednú rozlúčku s múmiou v Pensylvánii:

Zdroj: Reuters

S jednou z najstarších múmií v USA sa prišli dôstojne rozlúčiť miestni obyvatelia. Jeho pohrebný voz niesli v sprievode pri príležitosti 275. výročia udelenia štatútu mesta, priblížil portál.

Múmia muža vznikla pred 128 rokmi, keď sa pohrebný lekár pokúšal zakonzervovať mŕtve telo drobného zlodeja, ktorý umrel na zlyhanie obličiek.

„Je zvláštne, že s chemickým odvarom, ktorý použil, nepoznajúc rovnováhu tekutín a chemikálií, ktorú poznáme dnes, Willie začal mumifikovať. V priebehu šiestich mesiacov sa takmer úplne mumifikoval,“ uviedol pre BBC Kyle Blankenbiller, riaditeľ pohrebnej služby, v ktorom Willieho vystavovali.

„Vyvinuli sme viacnásobné úsilie pri pokuse identifikovať jeho skutočnú rodinu. Nikdy sa to nepodarilo. V rámci väčšej komunity sa stal takou ikonou,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet