Na hlavný obsah

Zmena času na zimný ovplyvní aj jazdu niektorých vlakov. ZSSK hovorí o troch spojoch

Letný čas sa mení na zimný v noci zo soboty na nedeľu.

Zmena času na zimný ovplyvní aj jazdu niektorých vlakov. ZSSK hovorí o troch spojoch
Elektrická jednotka na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave. Foto: TASR

Zmena z letného času (LČ) na stredoeurópsky (SEČ) v noci zo soboty na nedeľu (28. – 29. 10.) ovplyvní jazdu troch nočných diaľkových vlakov. Tie zostanú stáť vo vybraných železničných staniciach a v jazde budú pokračovať po hodine, a to už podľa SEČ. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

V noci zo soboty na nedeľu sa posunú hodinové ručičky z tretej hodiny ráno o jednu hodinu dozadu, teda na druhú hodinu ráno. Zmena času sa dotkne rýchlika s odchodom zo Strážskeho o 22.01 h a predpokladaným príchodom do Bratislavy o 5.33 h.

Tento vlak má doraziť do Ružomberka o 2.05 h LČ a odísť o 2.06 h SEČ. Prestoj bude mať nočný rýchlik aj v smere z Bratislavy s odchodom o 22.57 h, ktorý nasleduje do Košíc a Strážskeho. Zmenu času tento rýchlik prečká v stanici Kraľovany s príchodom o 2.08 h LČ a odchodom o 2.09 h SEČ.

Zmena času sa dotkne aj medzištátneho vlaku EuroNight (EN) s odchodom zo Strážskeho o 19.39 h a príchodom o 7.38 h do Prahy. Tento vlak má doraziť do Čadce o 2.12 h LČ, odchod je plánovaný o 2.13 h SEČ.

Na tratiach susedných železníc budú podľa ZSSK podobne ovplyvnené jazdy nočných vlakov. Vlaky, ktoré vchádzajú na Slovensko po 3.00 h ráno, už pôjdu podľa SEČ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika