Na hlavný obsah

Ani štyri mesiace po zrušenom koncerte Hollywood Vampires fanúšikom nevrátili peniaze za lístky

Spoločnosť Ticketportal je iba sprostredkovateľ.

Ani štyri mesiace po zrušenom koncerte Hollywood Vampires fanúšikom nevrátili peniaze za lístky
Kapela Hollywood Vampires. Foto: RTVS

Pre Banskú Bystricu to malo byť veľkolepé rockové leto. V meste pod Urpínom mali vystúpiť svetové hviezdy s legendárnym Johnnym Deppom. Koncert sa však napokon vôbec nekonal. Niekoľko tisíc fanúšikov prišlo nielen o zážitok, ale zdá sa, že aj o peniaze za vstupenky.

Hovorí sa, že nádej zomiera posledná. Ale existuje v tomto prípade ešte nejaká? To zisťoval redaktor RTVS Miroslav Lupták.

Hviezdne zloženie Hollywood Vampires vrátane Johnnyho Deppa, Joea Perryho a Alicea Coopera malo pôvodne vystupovať vo Zvolenskej Slatine. Odtiaľ však koncert presunuli na rovnaký júlový termín do Banskej Bystrice.

Podľa promotéra akcie Jána Poliaka boli dôvodom zmena majiteľa pozemku a neúmerné finančné nároky za parkovanie na tráve.

Cestu k amfiteátru, kde sa mal koncert konať, nazvali Bystričania familiárne „Cesta Johnyho Deppa“. Roky bola totiž plná výmoľov a jám, ale niekoľko dní pred plánovaným koncertom sem mesto položilo nový asfalt.

„Obnova cesty na amfiteáter bola dlhodobo v pláne mesta Banská Bystrica. Keď sme sa dozvedeli o týchto dvoch koncertoch, tak sme celý zámer posunuli v čase. Treba však povedať, že cesta by sa obnovila aj keby sa tie dva koncerty nekonali,“ uviedla hovorkyňa Mestského úradu Banská Bystrica Zdenka Marhefková.

Téme sa v relácii Občan za dverami venoval redaktor RTVS Miroslav Lupták:

Kapela do Banskej Bystrice ani nedorazila

Kapela mala na koncert doslova vydláždenú cestu, ibaže pár hodín pred koncertom prišla zlá správa. Skupina, ktorá zrušila pred niekoľkými dňami koncert v Budapešti, nevystúpi ani v Banskej Bystrici.

Pritom jej manažér ešte niekoľko dní pred termínom koncert potvrdil. Niekoľko hodín pred jeho konaním však zástupca Hollywood Vampires skonštatoval, že pódium je nebezpečné a nevyhovujúce.

„Tour manažér a produkčný manažér to boli v Banskej Bystrici skontrolovať. Odchádzali spokojní s tým, že sa uvidíme ráno. Takže určite to nebolo technického charakteru,“ upresnil Poliak.

„Po dnešnom príchode na miesto konania na Slovensku, kde sa začalo pripravovať vystúpenie, rýchlo vyšlo najavo, že výstavba objektu je neúplná, a preto nebezpečná pre kapelu aj širokú verejnosť,“ znelo v stanovisku kapely.

Neoficiálne presakovali správy, že hlavná hviezda Johnny Depp bol už pri pobyte v Budapešti indisponovaný. Faktom je, že kapela do Banskej Bystrice ani nedorazila.

„Oni sa z Budapešti ani nepohli. Zostali tam ešte dva dni. Preverovali sme to, potom išli rovno odohrať do Poľska,“ prezradil promotér zrušeného koncertu.

Zaujímavé je, že jeden z Vampírov, Alice Cooper, sa chce do Banskej Bystrice vrátiť v lete. Dva dni po zrušenom koncerte vystúpila na tom istom pódiu megahviezda a ikona 70. rokov Deep Purple. Proti tomu istému areálu nemali žiadne námietky.

„Samozrejme, mali informáciu, že koncert Hollywood Vampires bol zrušený. Smerom k nám boli obozretnejší. Prezerali si areál detailnejšie. Išli si pozrieť prednú aj zadnú časť. Zub času v areáli nejakým spôsobom vypichli, ale nebol určite nebezpečný,“ uviedol organizátor koncertu Deep Purple Peter Muller.

Spoločnosť Ticketportal je iba sprostredkovateľ

Uvidia ešte fanúšikovia Johnnyho Deppa peniaze za vopred kúpené lístky? Verejne sa šušká, že zrejme nie.

„V prípade, ak by bol dôvod zrušenia v kapele, usporiadateľ by sa z toho mohol vyviniť. To aj tvrdí a uvedenú škodu si vymáha v USA,“ priblížil právnik Rastislav Paučo.

Fanúšikovia si kupovali lístky na koncert v sieti Ticketportal. Stáli od 60 do 100 eur a ľudia sa teda celkom prirodzene obracali v prvom rade na predajcu. Komunikovali cez sociálne siete, písali na obchodnú inšpekcie, aj k nám do redakcie.

Očakávalo sa totiž, že vstupné sa bude vracať, veď organizátor akciu zrušil vopred. Nič však zatiaľ tomu nenasvedčuje, hoci od plánovaného koncertu prešli už takmer štyri mesiace.

„Spoločnosť Ticketportal.sk touto cestou oznamuje majiteľom vstupeniek, že nemá od usporiadateľa k dispozícii finančné prostriedky na zabezpečovanie vracania vstupného v jeho mene,“ zaznelo v stanovisku spoločnosti.

„V zmysle všeobecných podmienok je Ticketportal len sprostredkovateľ, čiže zodpovednosť za zrušenie nenesie. Nech bol zrušený z akéhokoľvek dôvodu,“ vysvetlil Paučo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko