Na hlavný obsah

Česi vybojovali postup na ME 2024, tréner Šilhavý následne rezignoval: Tlak na nás bol chvíľami enormný

Šilhavý trénoval český národný tím od roku 2018.

Česi vybojovali postup na ME 2024, tréner Šilhavý následne rezignoval: Tlak na nás bol chvíľami enormný
Na snímke dnes už bývalý tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý. Foto: TASR/AP

Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý rezignoval na svoj post bezprostredne po pondelkovom (20. 11.) víťazstve nad Moldavskom 3:0, ktoré jeho tímu zaručilo postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

„Napriek tomu, že teraz máme radosť, s kolegami z realizačného tímu sme sa už pred zápasom dohodli, že ďalej nebudeme pokračovať. Tlak na nás bol chvíľami enormný, niekedy som to ani nechápal. I to je vec, ktorá rozhodla,“ idnes.cz citoval šesťdesiatdvaročného trénera.

Šilhavý trénoval národný tím od roku 2018. O dva roky neskôr ho priviedol do štvrťfinále EURO, no na MS v Katare sa nekvalifikoval. Spolu s realizačným tímom čelil kritike za výkony v prebiehajúcej kvalifikácii ME, v ktorej si Česko zabezpečilo postup až v záverečnom zápase.

Národným tímom minulý týždeň otriaslo aj to, že reprezentanti Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta porušili interné pravidlá reprezentácie. Po sobotňajšej (18. 11.) návšteve nočného klubu ich vyradili z nominácie na zápas s Moldavskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport