Na hlavný obsah

Košičania rozširujú Sieň slávy, novým členom sa stane československý reprezentant Božík

Božík sa stane ôsmym členom Siene slávy HC Košice.

Košičania rozširujú Sieň slávy, novým členom sa stane československý reprezentant Božík
Na snímke Mojmír Božík. Foto: hckosice.sk

Bývalý československý hokejový reprezentant Mojmír Božík sa stane ôsmym členom Siene slávy HC Košice. Pridá sa k Ladislavovi Trojákovi, Jiřímu Holečekovi, Igorovi Libovi, Bedřichovi Brunclíkovi, Jánovi Selvekovi, Františkovi Kolláthovi a Jánovi Faithovi, ktorých symbolické dresy visia pod stropom košickej Steel arény. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Slávnostný ceremoniál sa uskutoční pred najbližším domácim zápasom „oceliarov,“ v ktorom nastúpia v piatok 17. novembra od 16.30 h proti Slovanu Bratislava.

Božík obliekal košický dres v 80. rokoch a klubu pomohol k obom federálnym titulom v rokoch 1986 a 1988. Československo reprezentoval na Kanadskom pohári (1987), ZOH (1988) a na troch svetových šampionátoch, z ktorých si odniesol dve bronzové medaily (1987, 1990).

Neskôr pôsobil vo Fínsku, Švédsku a Francúzsku, v slovenskej extralige hral aj za Poprad a Liptovský Mikuláš. Hráčsku kariéru uzavrel na prahu milénia v drese HC Košice. Neskôr sa stal trénerom a dlhodobo pôsobí v mládežníckych tímoch HC Košice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport