Na hlavný obsah

Minister vnútra sa ospravedlnil sudcovi mestského súdu za vyjadrenia o disciplinárnom konaní

Ospravedlnenie zverejnil na facebooku.

Minister vnútra sa ospravedlnil sudcovi mestského súdu za vyjadrenia o disciplinárnom konaní
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Foto: TASR/Martin Baumann

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa ospravedlnil sudcovi Michalovi Kubišovi za vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie. A to za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša. Urobil tak na sociálnej sieti.

„Moje vyjadrenie neprospelo vecnej diskusii, aká je v podobných prípadoch nevyhnutná. Mohlo sa dotknúť celého sudcovského stavu, čo ma úprimne mrzí,“ skonštatoval Šutaj Eštok. Dodal, že nechce byť ako bývalá ministerka spravodlivosti alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov.

Minister naďalej trvá na tom, že neodkladné opatrenie, ktoré tento sudca vydal, je nezákonné. Sudca ho nemal vôbec vydať a už vonkoncom v tomto znení. „Ministerstvo vnútra sa proti nemu bude brániť všetkými dostupnými právnymi cestami. Debata o nezákonnosti tohto rozhodnutia však musí ostať v čisto vecnej rovine,“ doplnil.

Výrokmi ministra vnútra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nom. SNS) na adresu sudcu Mestského súdu Bratislava IV sa bude v utorok (14. 11.) zaoberať aj Súdna rada SR. Z neodkladného opatrenia, ktoré súd vydal, vyplýva, že Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko