Na hlavný obsah

Minister vnútra Šutaj Eštok postavil mimo službu ďalších policajtov

"Tak, ako som sľúbil, tak aj konám," vyhlásil.

Minister vnútra Šutaj Eštok postavil mimo službu ďalších policajtov
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) doteraz dočasne postavil mimo služby 32 policajtov. Ide o príslušníkov, ktorí sú stíhaní za úmyselné trestné činy. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Je nezlučiteľné so záujmami štátnej služby, aby túto vykonával policajt, ktorý je dôvodne podozrivý zo spáchania úmyselného trestného činu,“ skonštatovalo ministerstvo vnútra. Rezort deklaruje, že minister pri prijímaní personálnych opatrení postupuje v súlade s ustanoveniami zákona o štátnej službe policajtov.

Okrem už medializovaných šiestich policajtov rozhodol Šutaj Eštok v stredu (22. 11.) o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby ďalších 20 policajtov, ktorým bolo vznesené obvinenie pre úmyselný trestný čin.

Vo štvrtok (23. 11.) vydal personálne rozkazy ďalším šiestim policajtom, pričom účinnosť opatrenia sa skončí právoplatným skončením trestného konania.

„Tak, ako som sľúbil, tak aj konám. Aj preto som včera postavil mimo službu ďalších 20 príslušníkov polície, voči ktorým bolo vznesené obvinenie pre úmyselný trestný čin,“ uviedol na sociálnej sieti Šutaj Eštok.

Dodáva, že vydal personálne rozkazy šiestim policajtom, u ktorých bolo prijaté dočasné personálne opatrenie, ktorého účinnosť skončí právoplatným skončením trestného konania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko