Na hlavný obsah

Netanjahu vycestoval do Pásma Gazy. Izrael bude pokračovať až do víťazstva nad Hamasom, vyhlásil

Podľa serveru The Times of Israel tam vycestoval prvýkrát od vypuknutia súčasnej vojny.

Netanjahu vycestoval do Pásma Gazy. Izrael bude pokračovať až do víťazstva nad Hamasom, vyhlásil
Na snímke izraelský premiér Benjamin Netanjahu v Pásme Gazy. Foto: TASR/AP

Izrael bude pokračovať až do víťazstva nad Hamasom, vyhlásil premiér Benjamin Natanjahu v palestínskom Pásme Gazy. Podľa serveru The Times of Israel (ToI) tam vycestoval prvýkrát od vypuknutia súčasnej vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

Medzi stranami konfliktu pokračuje tretí deň štvordňového prímeria. Jeho súčasťou sú dodávky humanitárnej pomoci obyvateľom Pásma Gazy. Taktiež aj výmeny Hamasom odvlečených rukojemníkov a Izraelom držaných palestínskych väzňov.

Netanjahu podľa ToI navštívil izraelských vojakov na severe palestínskej oblasti. „Vynakladáme všetko úsilie, aby sme dostali naspäť našich rukojemníkov, a nakoniec ich vrátime všetkých,“ uviedol premiér na videu zverejnenom jeho úradom, na ktorom je šéf vlády vidieť v ochrannej veste a prilbe obklopený izraelskými vojakmi.

„V tejto vojne máme tri ciele: Zlikvidovať Hamas, dostať späť všetkých našich rukojemníkov a zabezpečiť, aby sa Gaza opäť nestala hrozbou pre Izrael,“ vyhlásil ďalej Netanjahu.

„Budeme pokračovať až do konca, až do víťazstva. Nič nás nezastaví a sme presvedčení, že máme moc, silu, vôľu a odhodlanie dosiahnuť všetky vojnové ciele, a tiež to dosiahneme,“ dodal.

Podľa jeho úradu premiér pri svojej ceste navštívil jeden z tunelov, ktoré Hamas vybudoval v podzemí Pásma Gazy.

Do palestínskej oblasti Netanjahua podľa ToI sprevádzali niektorí izraelskí činitelia vrátane šéfa jeho kancelárie Cachiho Bravermana alebo vojenského tajomníka Aviho Gila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet