Na hlavný obsah

Osobám zapleteným v závažných kauzách prokuratúry a súdy rušia rozhodnutia o zaistení majetku

Ide o kauzy Daniari či Vata.

Osobám zapleteným v závažných kauzách prokuratúry a súdy rušia rozhodnutia o zaistení majetku
Bernard Slobodník a Ľudovít Makó. Foto: TASR/Ján Krošlák, Jakub Kotian

Prokuratúry a súdy začali na základe rozhodnutia Ústavného súdu hromadne rušiť rozhodnutia o zaistení majetku viacerým osobám obvineným v závažných kauzách, informoval o tom portál Startitup.

„V trestných veciach, vo vzťahu k desiatkam obvinených, bolo zrušené zaistenie majetku, ak išlo o zaistenie majetku za účelom uloženia trestu prepadnutia majetku,“ uviedla pre portál hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Dodáva, že nevedú osobitnú evidenciu, koľko takýchto rozhodnutí od začiatku mesiaca na Úrade špeciálnej prokuratúry urobili.

Podľa portálu ide o ľudí zapletených v kauzách Daniari či Vata. Majetok týmto rozhodnutím odblokovali napríklad bývalému riaditeľovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi.

„Telefonoval som s klientom a môžem vám potvrdiť, že na základe rozhodnutia ústavného súdu môjmu klientovi odblokovali majetok,“ potvrdil pre Startitup Makóov advokát Zoltán Perhács.

Advokát Peter Kubina už potvrdil, že majetok odblokovali aj jeho klientovi Bernardovi Slobodníkovi, bývalému riaditeľovi Národnej jednotky finančnej polície.

Majetok mali odblokovať aj bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi či podnikateľovi Norbertovi Bödörovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko