Na hlavný obsah

Predseda dozornej rady VšZP na pozícii končí. Dôvodom je štátny tajomník ministerstva zdravotníctva

Predseda a tajomník sa navzájom poznali.

Predseda dozornej rady VšZP na pozícii končí. Dôvodom je štátny tajomník ministerstva zdravotníctva
Na snímke Martin Smatana. Foto: TASR/Dano Veselský

Martin Smatana končí na pozícii predsedu dozornej rady štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Funkcie sa vzdá po najbližšom zasadnutí rady. Informoval o tom po stretnutí s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou (Hlas-SD).

Smatana to odôvodňuje nástupom Michala Štofka na post štátneho tajomníka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Poznajú sa a mali spolu firmu. „Aby neboli žiadne pochybnosti a nevyzeralo, že mám veľký vplyv na sektor, dohodli sme sa, že skončím vo funkcii,“ skonštatoval.

Zároveň poukázal na to, že pre VšZP boli posledné roky chaotické. „Po implementácii ozdravného plánu a dofinancovaní sektora sa však podarilo poisťovňu fiškálne stabilizovať. Nevieme ešte, ako presne skončí rok, ale výsledné čísla sa pohybujú okolo vyrovnaného hospodárenia a aj v pesimistickom scenári bude VšZP z pohľadu likvidity či imania v poriadku,“ doplnil.

Nové vedenie MZ si podľa neho uvedomuje nedostatky pri tvorbe štátneho rozpočtu, ktoré VšZP v tomto roku spôsobili veľkú časť finančných problémov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko