Na hlavný obsah

Psy, ktoré dohrýzli bežkyňu, nevyčíňali prvýkrát. Majiteľa už v minulosti odsúdili za ublíženie na zdraví

Majiteľ napriek incidentom venčil psy bez vôdzky.

Svorka agresívnych bojovných psov napadla a dohrýzla bežkyňu na hrádzi v Dolnom Bare pri Dunajskej Strede. Majiteľ ich venčil navoľno. Zranenej žene neposkytol ani prvú pomoc a z miesta odišiel. Takýto incident sa 50-ročnému majiteľovi psov nestal prvýkrát.

Zsanet (35) si išla, ako vždy, zabehať na hrádzu, keď ju zrazu bezdôvodne napadla trojica psov bojovného plemena American Bully vážiacich asi 40 kilogramov. Majiteľ ich na hrádzi venčil navoľno, bez vôdzky či náhubku.

Viac o vyčíňaní psov zisťovala redaktorka RTVS Lucia Hamran Kollárová:

„Jeden z nich na mňa vyskočil, potom všetci traja začali hrýzť. Ten pán bol asi 50 metrov od nás a vôbec si nevšimol, že čo sa deje,“ opísala situáciu napadnutá bežkyňa.

Muž (50) dohryzenej žene nepomohol a odišiel so svojimi psami preč. Pomoc jej zavolala až rodina, keď v šoku dobehla domov. V nemocnici skončila s dohryzeným ramenom, prstami aj nohami. Hlboké rany jej museli zašívať.

„Totálne bezcitný, bez empatie, ani nebol vystrašený, že čo sa udialo. Ja som odtiaľ musela utekať nakoľko ešte jeden pes išiel za mnou,“ dodala bežkyňa.

„Z troch psíkov je jedna fenka absolútne agresívna. To je najvyšší stupeň agresivity, bol na to upozornený majiteľ viackrát,“ ozrejmil veterinár Szabolocs Nagy.

„Okamžite som sadol do auta, pokúsil som sa nájsť páchateľa, teda aj psov. Pán pomalou chôdzou doslova a do písmena venčil psov naďalej,“ uviedol švagor napadnutej bežkyne Peter Cseh.

Obeťou psov bola aj manželka veterinára

Polícia muža zadržala a obvinila z prečinu ublíženia na zdraví. Namiesto väzby mu súd zatiaľ uložil dohľad probačného a mediačného úradníka. „Tiež mu bol mu uložený zákaz držania a chovu psov akéhokoľvek plemena a zákaz vodenia psov mimo chovného priestoru alebo zariadenia,“ dodala hovorkyňa trnavského krajského súdu Jana Kondákorová.

Muža sme dnes hľadali aj doma, no neotvoril nám. Nebolo to prvýkrát, čo tieto psy niekomu ublížili, aj tak ich stále venčil navoľno. Pred dvoma rokmi bola obeťou manželka zverolekára, ani jej nepodal prvú pomoc.

„Žiadny trest nedostal, mojej manželke mal zaplatiť sumu, ktorú do dnešného dňa nezaplatil,“ prezradil veterinár Nagy.

„Polícia muža, v súvislosti s útokmi svojich zvierat riešila už aj v minulosti. V jednom prípade bol útok natoľko závažný, že zaň bol majiteľ aj právoplatne súdom odsúdený za ublíženie na zdraví,“ informovala hovorkyňa trnavskej krajskej polície Zlatica Antalová.

„Každý o tom vedel a nikto nič nerobil,“ dodal veterinár. Podľa našich informácií sa muž trojice psov už zbavil. Za ublíženie na zdraví mu hrozí rok väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny