Na hlavný obsah

Pilot zámerne nechal havarovať lietadlo: Chcel zaujať na sociálnej sieti, pôjde do väzenia

Muž tvrdí, že išlo o sponzorované video.

Pilot zámerne nechal havarovať lietadlo: Chcel zaujať na sociálnej sieti, pôjde do väzenia
Travor Jacob nechal havarovať lietadlo. Foto: Youtube/TrevorJacob

Muž, ktorý natáčal videá na platformu Youtube, úmyselne nechal havarovať lietadlo pre viac videní. Počas incidentu vyskočil z lietadla, pri čom v ruke držal selfie tyč. S padákom sa mu podarilo dostať do bezpečia, informoval o tom portál BBC.

Youtuber Trevor Jacob zverejnil video ešte v decembri 2021, k incidentu sa priznal a uznal svoju vinu začiatkom tohto roka. Tvrdil, že video bolo súčasťou zmluvy so sponzorom.

Jacob (30) podľa portálu v deň incidentu odletel z letiska Santa Barbara v Kalifornii. Po tom, čo sa katapultoval, sa lietadlo zrútilo do národného lesa Los Padres. Jeho let trval 35 minút.

„Nemal v úmysle dosiahnuť svoj cieľ, ale namiesto toho plánoval opustiť lietadlo počas letu a natočiť na video, ako padákom klesá na zem a ako jeho lietadlo padá a havaruje,“ uviedla pre BBC americká prokuratúra pre okres Kalifornia.

Muž nehodu po incidente nahlásil úradu pre bezpečnosť dopravy, ktorý mu nariadil postarať sa o trosky lietadla. Trevor Jacob však tvrdil, že nevie, kde sa nachádzajú. Napriek tomu sa na miesto nehody vrátil a vrak odstránil a zničil, čím sa chcel vyhnúť vyšetrovaniu.

Na súde napokon priznal vinu. Muža odsúdili na šesť rokov väzenia, jeho video videli milióny divákov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet