Na hlavný obsah

Kyjevom v noci otriasli výbuchy. Pri ruskom útoku sa zranili aspoň dve osoby

Rusko malo útočiť raketami.

Kyjevom v noci otriasli výbuchy. Pri ruskom útoku sa zranili aspoň dve osoby
Príbuzní ukrajinských vojakov, ktorých zajalo Rusko, držia ich fotografie a plagáty požadujúce ich oslobodenie počas akcie v centre Kyjeva. Foto: TASR/AP

Ukrajinská metropola Kyjev v noci na pondelok (11. 12.) čelila ruskému vzdušnému útoku, zranenia utrpeli najmenej dvaja ľudia. Uviedli to miestni predstavitelia. Informovali agentúry Reuters a AP.

Kyjevský starosta Vitalij Kličko v príspevku na platforme Telegram napísal, že v juhovýchodnej časti mesta utrpeli zranenia muž a žena. Pohotovostné zložky zasahovali na juhozápade Kyjeva, kde časť rakety zasiahla strechu obytnej budovy, dodal. Na mieste vypukol požiar, ktorý sa podľa Klička rýchlo podarilo uhasit.

V Kyjeve bolo počuť hlasné výbuchy krátko po 4.00 h miestneho času (3.00 h SEČ), napísala AP. Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko uviedol, že protivzdušná obrana „zostrelila nepriateľské ciele“. Naznačil tiež, že Rusko útočilo na ukrajinskú metropolu raketami.

Ukrajinské vzdušné sily podľa agentúry AFP informovali, že zneškodnili osem vzdušných cieľov, ktoré mierili na ukrajinské hlavné mesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet