Na hlavný obsah

M. Kočana obvinili z prijímania úplatku počas jeho pôsobenia vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni

Kočan toto obvinenie považuje za vymyslené.

M. Kočana obvinili z prijímania úplatku počas jeho pôsobenia vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni
Na snímke Miroslav Kočan. Foto: TASR/Jakub Kotian

Generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Miroslava Kočana obvinili z trestného činu prijímania úplatku. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaŠ.

„Obvinenie považujem za úplne absurdné a vymyslené,“ povedal Kočan. Avizoval, že voči obvineniu, ktoré mu vzniesli pre skutky z rokov 2016 a 2017, keď pôsobil ako šéf štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP), sa bude brániť.

„V rokoch 2016 až 2017 sa VšZP pod mojim vedením riadila ozdravným plánom s prísnou kontrolou využívania finančných prostriedkov. Vďaka tomu sa v roku 2017 dostala z hlbokej straty do zisku. Voči rozhodnutiu podávam rozklad a som pripravený brániť svoje dobré meno všetkými dostupnými právnymi prostriedkami,“ uviedol Kočan.

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) reagoval, že rešpektuje nezávislosť orgánov činných v trestnom konaní, no informácia o obvinení ho aj vzhľadom na kariéru Kočana ako úspešného manažéra veľmi prekvapila. Naďalej má jeho dôveru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko