Na hlavný obsah

Minister spravodlivosti B. Susko nepresvedčil prezidentku Z. Čaputovú o zrušení špeciálnej prokuratúry

Hlava štátu nevidí dôvodnosť zmien.

Minister spravodlivosti B. Susko nepresvedčil prezidentku Z. Čaputovú o zrušení špeciálnej prokuratúry
Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) a prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jakub Kotian, koláž RTVS

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) nepresvedčil prezidentku SR Zuzanu Čaputovú v súvislosti s pripravovanými zmenami v trestnom zákone či návrhom na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry.

Hlava štátu zopakovala svoju výzvu „zísť z kratšej cesty“. Na sociálnej sieti to skonštatovala prezidentka po pondelkovom (18. 12.) rozhovore so šéfom rezortu spravodlivosti.

„Musím povedať, že minister ma nepresvedčil. Ani pokiaľ ide o dôvodnosť zmien, ani pokiaľ ide o dôvodnosť rýchlosti takéhoto konania,“ zdôraznila Čaputová poukazujúc na zrýchlené legislatívne konanie.

Hlava štátu hovorila s ministrom o zmenách trestných sadzieb či zákone o ochrane oznamovateľov. Prezidentka ho zároveň požiadala, aby jej doručil tie rozhodnutia Ústavného súdu SR, o ktoré svoju argumentáciu v prípade rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry opierajú. Rovnako má tieto rozhodnutia zverejniť.

„Ministrovi som zopakovala moju výzvu, aby zišli z kratšej cesty. A aby zásadné zmeny v oblasti trestného práva boli vždy predmetom riadneho legislatívneho procesu,“ odkázala Čaputová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko