Na hlavný obsah

Slováka, ktorý bol jedným z najhľadanejších ľudí v Európe, dopravili z Kolumbie späť domov

V prípade dokázania viny mu hrozí až 20-ročné väzenie.

Slováka, ktorý bol jedným z najhľadanejších ľudí v Európe, dopravili z Kolumbie späť domov
Slováka Michala Píša obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Slováka Michala Píša obvineného z drogovej trestnej činnosti dopravili z Kolumbie na Slovensko. V prípade dokázania viny mu hrozí až 20-ročné väzenie. Nachádza sa vo väzbe. Prezídium Policajného zboru o tom informovalo na sociálnej sieti.

„V priebehu minulého týždňa vykonal Interpol Bratislava za prísnych bezpečnostných opatrení prevoz hľadaného Slováka Michala Píša z kolumbijskej Bogoty priamo pred sudcu v Trenčíne. Ten rozhodol o jeho umiestnení do väzby,“ priblížili policajti. Išlo o vôbec prvú extradíciu obvineného z Kolumbie na Slovensko.

Michala Píša v meste Cartagena de Indias v Kolumbii na základe červeného obežníka Interpolu zadržali ešte 12. marca 2023, pričom následne prebiehalo náročné extradičné konanie.

„Zadržaného Slováka obvinili z toho, že závažnejším spôsobom konania, teda po dlhší čas a v značnom rozsahu v rámci organizovanej skupiny, obchodoval s drogami, pričom za drogovú trestnú činnosť ho už v minulosti odsúdili,“ dodali policajti.

Z uvedených dôvodov mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 15 do 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko