Na hlavný obsah

Tigre v pakistanskej zoo usmrtili muža, vošiel k nim do klietky. Zoo teraz zavreli

Obeť sa zatiaľ nepodarilo identifikovať.

Tigre v pakistanskej zoo usmrtili muža, vošiel k nim do klietky. Zoo teraz zavreli
Ilustračná snímka tigra v pakistanskej zoo. Foto: ČTK/Profimedia

Zoo v pakistanskej provincii Pandžáb uzatvorili po tom, čo pri pravidelnej údržbe zistili, že tam chované tigre zabili neznámeho muža. V tlame jedného z tigrov totiž spozorovali topánku. Obeť sa nejakým spôsobom zrejme sama dostala do klietky so šelmami. Okolnosti celej udalosti však zostávajú nejasné, informovala vo štvrtok (7. 12.) agentúra AFP.

Telo muža objavil personál v stredu (6. 12.). Predstavitelia spresnili, že zoologická záhrada je zatvorená a úrady zisťujú, ako sa muž dostal do klietky s tigrami.

Stav tela naznačuje, že k útoku došlo ešte v utorok (5. 12.) neskoro večer. Údaje z pitvy zverejnené neboli, dôkazy zozbierané z výbehu však naznačujú, že v čase, keď sa na neho tigre vrhli, bol muž ešte živý, spresnili tamojší predstavitelia.

„Tigre nevyšli z klietky, aby na muža zaútočili, on tam k nim skočil,“ uviedol Alí Usmán Bucharí, vysokopostavený predstaviteľ provinčného úradu, ktorý zoo prevádzkuje.

K obeti sa zatiaľ nikto neprihlásil

Obeť sa doposiaľ nepodarilo identifikovať a k telu sa neprihlásil nikto z prípadných rodinných príslušníkov. Predstavitelia tamojšej administratívy reportérom potvrdili, že obeť nepochádzala z radov personálu zoo. Podľa miestnych predstaviteľov mohlo ísť o „blázna, keďže žiaden rozumný človek by do výbehu (s tigrami) neskočil“, cituje AFP.

Troch tigrov, ktorí sa vo výbehu v čase nálezu tela nachádzali, v čase zbierania dôkazov premiestnili do menšieho priestoru.

Zoo bola vybudovaná ešte v roku 1942 vládnucou kráľovskou rodinou kniežacieho štátu Bahawalpúr. Vstupné pre jedného dospelého stojí 50 rupií, teda v prepočte 18 eurocentov.

Zoologické záhrady v Pakistane sú vo všeobecnosti v nie veľmi dobrom stave a často čelia obvineniam z nerešpektovania vhodných životných podmienok zvierat, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet