Na hlavný obsah

V Anglicku zadržali jedného z najhľadanejších slovenských zločincov

V súčasnosti prebieha extradičné konanie.

V Anglicku zadržali jedného z najhľadanejších slovenských zločincov
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

V anglickom meste Peterborough zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov, na ktorého vydali medzinárodný zatykač. V súčasnosti prebieha extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržaného na Slovensko. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Na osobu 26. januára 2021 Špecializovaný trestný súd v Pezinku vydal medzinárodný zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. A pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedla Bárdyová.

Priblížila, že Romana Lakatoša považujú za jedného z najhľadanejších Slovákov, ktorý v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním závažnej drogovej trestnej činnosti. Tým, že bol na úteku, sa proti nemu viedlo konanie ako proti ušlému. Právoplatne ho odsúdili 25. júla za drogovú trestnú činnosť na 15 rokov.

Muža zadržali v anglickom meste Peterborough 19. decembra vďaka spolupráci policajtov z oddelenia cieľového pátrania NCODK Prezídia Policajného zboru, známi ako Lovci lebiek, v spolupráci s kolegami zo Spojeného kráľovstva a Úradom medzinárodnej policajnej spolupráce.

„Lovci lebiek na prípade pracovali od roku 2021, keď zistili prvotné informácie k pohybu a pobytu hľadanej osoby. Situáciu im však sťažovalo, že hľadaný postupoval na úteku veľmi sofistikovane, používal rôzne aliasy a falošné doklady,“ priblížila Bárdyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko