Na hlavný obsah

Andrej Danko opäť potvrdil, že bude kandidovať za prezidenta. Považuje to za povinnosť a politickú výzvu

Potrebné podpisy už má mať vyzbierané.

Andrej Danko opäť potvrdil, že bude kandidovať za prezidenta. Považuje to za povinnosť a politickú výzvu
Podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR/Jakub Kotian

Predseda SNS Andrej Danko na sociálnej sieti opäť zopakoval, že bude kandidovať za prezidenta. Potrebné podpisy už podľa jeho vyjadrenia vyzbierané má.

Petíciu s podpismi občanov za svoju kandidatúru odovzdal v piatok (19. 1.) do Národnej rady (NR) SR aj ďalší kandidát Ivan Korčok. Podvečer svoju kandidatúru oznámi aj líder Hlasu-SD a predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Šéf národniarov tvrdí, že svoju kandidatúru berie ako politickú výzvu. „Som zaviazaný ľuďom, ktorí ma podporili vo voľbách, poslaneckému klubu a predsedníctvu SNS,“ vysvetlil s tým, že podľa neho treba hájiť spájanie národných síl.

Svoju kandidatúru tiež berie ako povinnosť po „mediálnom lynči“ za autonehodu, pri ktorej poškodil semafor v bratislavskej Dúbravke.

Peter Pellegrini podľa jeho slov odmietol podporu SNS a nepodarilo sa mu presvedčiť Roberta Fica (Smer-SD), aby kandidoval za prezidenta.

Takto sa o svojej prezidentskej kandidatúry vyjadril Andrej Danko v telefonáte s redaktorkou RTVS Ľubomírou Hulínovou:

Reakcie na prezidentských kandidátov

Podľa poslanca Romana Michelka (SNS) je zatiaľ všetko otvorené. Priznal, že ak by predvolebné prieskumy neboli nijako zaujímavé pre jeho straníckeho šéfa, očakáva, že Danko pred voľbami podporí iného kandidáta.

„V prípade, že budú očakávania väčšie ako realita, nebude trieštiť sily a Andrej Danko pred voľbami odporučí iného vhodného kandidáta,“ priblížil. Prieskumy k prezidentským voľbám už dlhšie predpokladajú tesný súboj predsedu parlamentu Petra Pellegriniho a exministra diplomacie Ivana Korčoka.

To poslanca Smeru-SD Mariána Kéryho neprekvapilo. „Očakával som, že najsilnejší kandidáti budú Peter Pellegrini a Ivan Korčok,“ uviedol.

Aktuálna situácia v spojitosti s opozičnými protestami, ktoré nepovažuje za apolitické, a s dianím v parlamente podľa neho uberá na Pellegriniho popularite. „Musíme sa pozerať na to, čo sa deje vo vnútri koalície, prezidentské voľby zatiaľ nie sú témou číslo jeden,“ skonštatoval.

KDH podľa svojho predsedu Milana Majerského zatiaľ nemá jasno, ktorého z kandidátov podporí, keďže nepredložilo vlastného kandidáta. Rozhodovať o tom má rada strany vo februári.

„Ešte nepoznáme úplný zoznam všetkých kandidátov. Ak bude vhodný konzervatívny kandidát na prezidenta, tak ho radi podporíme,“ priblížil Majerský.

Podľa Mariána Viskupiča (SaS) sú trendy dôležité. „Korčok stúpa, Pellegrini klesá. Ja to ako občan Slovenskej republiky vnímam veľmi pozitívne,“ doplnil. Dôvod klesajúcej popularite predsedu parlamentu vidí aj v šoférskej kauze Andreja Danka.

Pozrite si celý zostrih reakcií poslancov parlamentu na jednotlivých prezidentských kandidátov zo spravodajského bloku Aktuálne :24:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko