Na hlavný obsah

Bizarný prípad z Česka: Muž nahlásil bombu v penzióne, aby zistil, či je jeho expriateľka vo vedľajšej izbe

Polícia muža rýchlo odhalila.

Bizarný prípad z Česka: Muž nahlásil bombu v penzióne, aby zistil, či je jeho expriateľka vo vedľajšej izbe
Ilustračná snímka - česká polícia. Foto: TASR/Michal Svítok

Bizarný prípad zo severného Česka. V meste Frýdlant muž zavolal na tiesňovú linku a uviedol, že v jednom z miestnych penziónov je bomba. Šokujúci je dôvod, prečo tak urobil. O prípade informoval český portál novinky.cz.

Tridsaťšesťročného muža, ktorý bol v penzióne ubytovaný, polícia rýchlo po svojom príchode odhalila. Policajtom povedal, že bombu nahlásil preto, lebo sa mu zdalo, že z vedľajšej izby počuje hlas svojej bývalej priateľky.

Na izbu išiel najskôr zaklopať, ale keďže mu nikto neotvoril, tak sa rozhodol, že sa presvedčí inak. Myslel si totiž, že ak nahlási bombu, tak všetci budú musieť opustiť svoje izby a on tak zistí, či je jeho expriateľka medzi hosťami penziónu.

Príchod policajných áut muža znervóznil. Mobilný telefón, ktorý použil na nahlásenie bomby, ukryl pod stolík na chodbe penziónu. Policajti rýchlo našli nielen telefón, ale aj jeho.

Ukázalo sa, že mužova expriateľka v penzióne nebola a jemu teraz za šírenie poplašnej správy hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky. Navyše musí majiteľovi penziónu zaplatiť 21 800 českých korún (asi 886 eur) ako náhradu škody, ktorá mu vznikla tým, že reštaurácia s ubytovaním nemohla kvôli evakuácii poskytovať svoje služby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet