Na hlavný obsah

Manželom prichádzali v balíkoch od americkej spoločnosti živé pavúky či šváby. Po rokoch sporu im vyplatí vysoké odškodné

Okrem hmyzu mali v pošte aj plod prasaťa a pohrebný veniec.

Manželom prichádzali v balíkoch od americkej spoločnosti živé pavúky či šváby. Po rokoch sporu im vyplatí vysoké odškodné
Logo spoločnosti eBay. Foto: TASR/AP

Americká spoločnosť eBay musí manželskému páru vyplatiť pokutu tri milióny dolárov (približne 2,7 milióna eur). Jej zamestnanci zasielali manželom Steinerovcom balíky so živými švábmi a pavúkmi, informoval o tom zahraničný portál BBC.

Zastrašovanie sa začalo už v roku 2019. David Steiner v bulletine EcommerceBytes zverejnil článok o súdnom spore medzi spoločnosťou eBay a Amazon, čo sa nepáčilo vedúcim pracovníkom eBayu.

Na adresu Steinerovcov prišli v balíkoch okrem švábov a pavúkov aj plod prasaťa či pohrebný veniec. Podľa portálu sa v podaniach uvádza, že manželia boli terorizovaní emocionálne, psychicky a fyzicky.

Bývalý vrchný riaditeľ pre bezpečnosť a ochranu spoločnosti eBay Jim Baugh a jeho spoločníci zároveň nainštalovali sledovacie zariadenie na auto manželov. Taktiež vytvorili webovú stránku, prostredníctvom ktorej do ich domu pozývali neznámych ľudí na sexuálne stretnutia.

Ľudí zodpovedných za tieto činy eBay vyhodil, jedného zo zamestnancov odsúdili na 18 mesiacov väzenia, Jima Baugha neskôr odsúdili na takmer päť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet