Na hlavný obsah

Robert Fico: Uznesenie Európskeho parlamentu je rukopisom opozičných poslancov. Chce tvrdú, ale demokratickú odpoveď

Robert Fico reagoval na uznesenie vo videu.

Robert Fico: Uznesenie Európskeho parlamentu je rukopisom opozičných poslancov. Chce tvrdú, ale demokratickú odpoveď
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Rukopis uznesenia Európskeho parlamentu je rukopisom slovenských opozičných europoslancov, ktorí narozprávali svojim kolegom nezmysly a tie sa nakoniec prejavili aj v obsahu dokumentu. Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) to vyhlásil vo videu v reakcii na prijatie uznesenia Európskeho parlamentu (EP). To kritizuje vládny návrh novely Trestného zákona.

„Vo vládnej koalícii si musíme definitívne uvedomiť, že proti nám stoja politickí protivníci, opoziční poslanci, tak doma, ako aj v zahraničí, ktorí sú pripravení urobiť akékoľvek špinavosti v tomto politickom boji.

Na to musí byť pomerne rázna, tvrdá, ale demokratická odpoveď,“ skonštatoval predseda vlády. Myslí si, že je čas, aby sa vláda „špinavým útokom“ proti Slovenskej republike postavila.

Fico sa napríklad pýta, prečo by sa mal europarlament zaoberať tým, že Úrad vlády SR nekomunikuje s niektorými slovenskými médiami alebo nejakým študentom právnickej fakulty.

Slovenskí opoziční europoslanci podľa neho huckajú orgány Európskej únie proti Slovensku. Nahovárajú ich na prijatie rôznych trestov, napríklad pozastavenie využívania eurofondov.

Poslanci EP v stredajšom (17. 1.) hlasovaní v Štrasburgu prijali uznesenie, ktoré kritizuje návrh novely Trestného zákona. Dokument vyjadruje obavy o schopnosť novej slovenskej vlády bojovať proti korupcii. Zároveň schopnosť chrániť finančné záujmy EÚ, ak bude schválená navrhnutá novela Trestného zákona.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko