Na hlavný obsah

Rusko tvrdí, že zostrelilo dron mieriaci na Moskvu, útokom mala čeliť aj Ukrajina

Moskva nehlási žiadne škody.

Rusko tvrdí, že zostrelilo dron mieriaci na Moskvu, útokom mala čeliť aj Ukrajina
Na snímke Červené námestie v centre Moskvy. Foto: TASR/AP

Ruská protivzdušná obrana v noci na štvrtok (18. 1.) zničila dron smerujúci na Moskvu. Ďalšie bezpilotné lietadlo zneškodnila podľa ministerstva obrany v Leningradskej oblasti. Informuje o tom agentúra TASS.

Ukrajinské rakety podľa úradov v noci zničili v ruskej Belgorodskej oblasti. Ukrajinská protivzdušná obrana oznámila, že v noci zlikvidovala väčšinu z viac ako 30 ruských dronov.

„Dňa 18. januára približne o 01.30 h moskovského času sme zmarili pokus kyjevského režimu vykonať útok pomocou bezpilotných lietadiel proti objektom na území Ruskej federácie. Službu konajúce sily protivzdušnej obrany zničili jedno bezpilotné lietadlo nad územím Moskovskej oblasti a jeden zachytili nad územím Leningradskej oblasti,“ uviedlo ruské ministerstvo.

Naopak, Rusko v noci opäť útočilo na ukrajinské územie. Podľa Kyjeva na to teraz použilo celkovo 33 dronov šáhed iránskeho pôvodu. Ukrajinskej protivzdušnej obrane podarilo zlikvidovať 22. Hlavnými cieľmi úderov bol sever a juh krajiny, ktorá sa už skoro dva roky bráni ozbrojenej ruskej agresii.

Starosta Moskvy Sergej Sobjanin na telegrame napísal, že dron letiaci na ruské hlavné mesto zostrelili pri meste Podolsk. To leží južne od Moskvy. Nemá žiadne správy o zranených či škodách.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov nad ránom oznámil, že nad oblasťou ruská protivzdušná obrana zlikvidovala desiatku ukrajinských rakiet. Letecký poplach nad mestom Belgorod podľa médií trval približne 20 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet