Na hlavný obsah

Španielsky motocyklista Carles Falcon (†45) podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas Rely Dakar

Španielsky pretekár utrpel pri páde opuch mozgu v dôsledku zlomeniny stavca.

Španielsky motocyklista Carles Falcon (†45) podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas Rely Dakar
Na snímke španielsky motocyklový pretekár Carles Falcon. Foto: Profimedia

Španielsky motocyklový pretekár Carles Falcon v pondelok podľahol zraneniam, ktoré utrpel v závere 2. etapy Rely Dakar na 448. kilometri.

Štyridsaťpäťročný jazdec zomrel osem dní od transportu do nemocnice v saudskoarabskom Al-Duwadimi. Úmrtie skúseného Španiela potvrdil na sociálnej sieti jeho tím TwinTrail Racing.

„Lekársky tím potvrdil, že neurologické poškodenie spôsobenie zástavou srdcovo-cievneho obehu v čase nehody je nezvratné,“ citovala vyhlásenie TwinTrail Racing agentúra AFP.

Španielsky pretekár utrpel pri páde opuch mozgu v dôsledku zlomeniny stavca. Pri nehode si zlomil tiež päť rebier, ľavé zápästie a kľúčnu kosť. Katalánec sa predstavil na Dakare druhýkrát.

Po páde ho našli v bezvedomí a letecky ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Al-Duwadimi. Neskôr ho lekári repatriovali do Španielska, kde ho umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti.

„Carles bol usmievavý a vždy aktívny človek. Užíval si všetko s vášňou, najmä motorky. Užíval si, že je šťastný na motocykli. Musíme si ho pamätať pre jeho úsmev a pocit šťastia, ktorý v každom z nás vytváral. V mene rodiny a tímu vás prosíme o zachovanie súkromia pri rozlúčkových aktoch, ktoré sa uskutočnia v najbližších dňoch,“ uviedol Falconov tím vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport