Na hlavný obsah

V bratislavskom Ružinove horela strecha bytovky. Požiar spôsobila manipulácia neznámej osoby s ohňom

Majiteľom bytov vznikla škoda predbežne vyčíslená na 100-tisíc eur.

Nočný požiar strechy bytového domu v bratislavskom Ružinove spôsobila manipulácia neznámej osoby s otvoreným ohňom.

Majiteľom bytov vznikla škoda predbežne vyčíslená na 100-tisíc eur. Pri požiari sa nikto nezranil. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Bratislave Štefan Koči.

„Hasiči požiar uhasili prostredníctvom troch prúdov vody a súbežne evakuovali 60 osôb, ktoré sa v čase vzniku požiaru nachádzali v bytovom dome. Po likvidácii požiaru a odvetraní bytov a spoločných priestorov sa obyvatelia vrátili do svojich bytov. V dôsledku silného zadymenia zasahovali hasiči v autonómnych dýchacích prístrojoch. Na miesto bol privolaný aj zistovateľ príčin vzniku požiarov,“ priblížil hovorca.

Dodal, že pri udalosti zasahovalo 24 príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy, príslušníkov Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a dvaja členovia Dobrovoľného hasičského zboru mestskej časti Bratislavy – Ružinov dokopy s ôsmimi kusmi techniky.

Polícia začala trestné stíhanie

Bratislavská krajská polícia už informovala, že začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. V tejto súvislosti tiež polícia žiada verejnosť o prípadné informácie, ktoré by mohli pomôcť pri objasnení okolností požiaru.

Podľa neoficiálnych informácií, ktoré sa objavili na facebookovej stránke ostredky.sk, mohla požiar zapríčiniť zábavná pyrotechnika.

Na sociálnej sieti zverejnili aj video, na ktorom mali stáť ľudia na streche bytovky krátko pred požiarom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny