Na hlavný obsah

V Španielsku našli mŕtvu trojicu starších súrodencov. Zrejme si s nimi niekto „vybavoval účty“

Súrodenci si mali požičiavať veľké sumy peňazí.

Telá troch starších súrodencov našli vo štvrtok (18. 1.) čiastočne obhorené v ich domove blízko španielskej metropoly Madrid. Uviedla to tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Telá dvoch žien približne vo veku 60 rokov a jedného 70-ročného muža sa našli poukladané na seba v mestečku Morata de Tajuna. To leží zhruba 40 kilometrov juhovýchodne od Madridu, spresnila polícia vo vyhlásení k vyšetrovaniu. Všetky telá preukazovali známky násilia.

Jedna z policajných hovorkýň pre DPA uviedla, že možným motívom zločinu je zrejme vybavovanie si účtov. Súrodenci si totiž mali napožičiavať veľké sumy peňazí od svojich známych i susedov.

Dve sestry roky prevádzali peniaze dvom mužom, ktorí o sebe tvrdili, že sú vojaci v Afganistane, napísali španielske noviny El País s odvolaním sa na výpovede susedov.

Brat a dve sestry dokonca predali svoj byt v hlavnom meste Madrid, aby zozbierali peniaze pre údajných vojakov. Svojich susedov a známych mali údajne opakovane žiadať, aby im požičali rôzne sumy peňazí, a to až do výšky až tritisíc eur, uviedli tamojšie médiá.

Obe sestry mali pritom ignorovať varovania susedov, že v prípade údajných vojakov môže ísť o podvod. Polícia tieto tvrdenia doposiaľ oficiálne nepotvrdila, píše DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet